Ridgid Flexshaft K9-102+ duguláselhárító készülék 

2024.03.31

Ridgid Flexshaft K9-102+ faltól falig lefolyócső tisztítás


Ridgid Flexshaft  

Új duguláselhárító készülékkel bővűlt a gépparkom. Fejlesztenem, beruháznom kellett ismét, mert egyre több a kontár lefolyócső szerelés. Azt már elfogadtam hogy a vízvezeték szerelők 80%-a nem ismeri a lejtés fogalmát. A baj ott kezdődik, amikor a szerelők arra vetemednek, hogy közvetlenűl egymásba dugnak 2 db 90°-os idomot, ez főleg 40-es és 32-es pvc csőnél okoz nagy problémát. Sajnos nem gondolnak a jövőre, hogy a csövet biztonságosan ki is kellene tudni takarítani, ha például elzsírosodik a későbiek folyamán.

Ilyen esetben, amikor 2db közvetlenűl egymásba dugott könyökön kell áthaladni, azt nem szereti a duguláselhárító spirál, vagy beleszakad, vagy összetöri az idomokat. Ezért ruháztam be a Ridgid Flexshaft K9-102+ készülékbe, mert ez a készülék kiküszöböli ezt a problémát. Olyan rugalmas a kábelja, hogy fúró és láncos fejjel együtt is képes gond nélkül áthaladni a dupla 90°-os idomozáson.
A Ridgid Flexshaft K9-102+ egy igen hasznos, remek készülék a duguláselhárítás, lefolyótisztítás világában. Használható másik lefolyótisztítógép után eltávolítani a maradék lerakódást és önálló duguláselhárító készülék ként is alkalmazható a megfelelő kiegészítőkkel.


A Ridgid K9-102+ lefolyótisztító készülék 40-es és 50-es lefolyócsövekhez használható 15 méteres mélységig 100%-os hatékonysággal. Van kisebb és nagyobb típus a készülékből különböző átmérőjű csövekhez.
A Ridgid Flexshaft lényege, hogy egy rugalmas kábel végére különféle speciális láncfejeket szerelhetünk csőátmérőtől és a lerakódás típusától függően. A készüléket egy akkumulátoros, kuplunggal ellátott fúrócsavarozó hajtja meg, melynek a fordulatszáma minimum 1800/perc, maximum 2500/perc lehet.
A munkavégzés tiszta a Flexshaft-al, mivel a kábel egy erős műanyag köppenyben forog, amely egy teljesen zárt dobban van. Több ügyfelem is örömmel jelezte a Ridgid Flexshaft készülékemmel, munkámmal kapcsolatosan, hogy nagyon megvannak elégedve a tisztasággal, gyorsasággal, hatékonysággal.


A hatékonyság titka, hogy a készülék teljes csőfal tisztítást tud végrehajtani. Forgás hatására a láncos fejek kitágulnak, így a lefolyócsövek belső fala teljesen kitisztul. A Ridgid Flexshaft egyidejűleg használható csatornakamerával, ami nagyban megkönnyíti a bonyolultabb munkafolyamatokat.
A Ridgid Flexshaft K9-102+ lefolyótisztító gép nagyon jó választás volt, de nem csak nekem, hanem ügyfeleim részére is. Ugyanis a duguláselhárítás tisztább, hatékonyabb és biztonságosabb lett.

 

A készülék jellemzői:
-kábel hossz: 15,2 m
-kábel átmérő köppeny nélkül: 6mm
-kábel átmérő köppennyel: 9,5mm
-fúrócsavarozó befogás: Hex 8mm
-súly 11kg
-méret: 488×191×562mm
-láncfej: 1db szimpla láncfej 40-es csövekhez, 1db dupla láncfej 50-es csövekhez, 1db fúrófej (külön lehet kapni)