Mosdó duguláselhárítása és dugulás megelőzési tippek

2024.05.17
Hívás most: +36 30 948 6152

Mosdó duguláselhárítás

Mosdónkat nap mint nap többször is használjuk tisztálkodásra. Kezet mosunk, borotválkozunk, fogat mosunk, a nők mosdónál sminkelnek, stb. Egyszóval elég sok terhelésnek van kitéve a lefolyó, aminek előbb-utóbb dugulás lesz az eredménye.

Szerencsésebb helyzetben csak a szifon dugul el, de ha nincs szerencsénk akkor mélyebben, a falban, betonban alakul ki a dugulás. Ha csak a szifon záródik el, akkor azt mi magunk is meg tudjuk oldani a szifon szétszerelésével.

Mosdószifonból kétféle van, az egyik típus a búraszifon, a másik pedig a csőszifon. Amennyiben eldugul a mosdónk, akkor célszerű először szétszedni, kitakarítani a szifont még mielőtt szakemberhez fordulnánk.

Ha esetleg nem merik, vagy nem tudják szétszedni a szifont, mert pl: fémből van és el vannak vízkövesedve a hollandik, akkor lehet próbálkozni lefolyótisztító géllel, vagy pedig wc pumpával.

Ami nagyon fontos, hogy a lefolyótisztító granulátumokat kerüljük el, mert bele tudnak kötni a szifonba, csőbe és csak nagyobb lesz a baj. Wc pumpa használatakor ügyeljünk arra, hogy a túlfolyó nyílást dugaszoljuk le egy rongyal.

Ha, viszont nem a szifonban van a probléma, akkor szakember segítségére lesz szükség. Az elszántabb emberek szoktak próbálkozni barkácsáruházban kapható csőgörénnyel. Ezt azért nem javaslom, mert sokan vagy megsértik a csövet (megrepesztik, kilukasztják), vagy pedig beleszakítják a csőgörényt a szennyvízcsőbe.

Az se mindegy, hogy milyen átmérőjű spirállal esik neki az ember a lefolyóvezetéknek, mert ezek a mosdó ágvezetékek 32-es csővel vannak kiépítve. A tisztításukhoz 8-as, vagy pedig maximum 10-es spirál javasolt, e méretek feletti spirálok már kárt tehetnek a csőben.

Személyszerint egy Milwakee akkumulátoros lefolyótisztító készüléket használok 8-as spirállal, amit direkt erre a célra fejlesztettek ki. Az alábbi képeken látható a készülék, a videón pedig egy csőszifon szétszerelése, tisztítása.

Hívás most: +36 30 948 6152
Milwaukee m12 lefolyótisztító
Milwaukee m12 lefolyótisztító
Milwaukee m12 lefolyótisztító munkában
Milwaukee m12 lefolyótisztító munkában
Mosdószifon szétszerelése

Hogyan kezelheti hatékonyan a mosdó dugulást?
 

Ismerős a helyzet, amikor a mosdó dugulás miatt a víz lassan folyik le vagy egyáltalán nem folyik le? Ne essen pánikba! A mosdó dugulás kellemetlen probléma, de szerencsére megoldható!

 

A mosdó dugulás egy gyakori probléma otthonokban és vállalkozásokban egyaránt. Ez a kellemetlen helyzet nemcsak a mindennapi kényelmetlenséget okoz, de ha nem kezelik időben, akár súlyosabb problémákhoz is vezethet.

 

Hogyan ismerhető fel a mosdó dugulás?

 

A mosdó dugulását általában az alábbi jelek árulkodnak:
- A víz lassan folyik le a mosdóból.
- A mosdó kagyló vízszintje emelkedik.
- Kellemetlen szagok érezhetők a mosdó környékén.
- A mosdó lefolyója csobogást vagy pattogást hallat.

 

Mit tehet, ha a mosdója eldugult?

 

1. Duguláselhárító szerek alkalmazása:
Keresse a piac kínálatában található duguláselhárító szereket, melyek hatékonyan feloldhatják a dugulást. Fontos azonban óvatosan használni ezeket a termékeket, és betartani az útmutatót. Személy szerint a folyékony duguláselhárító szereket ajánlom, mert a granulátumok kárt tehetnek a lefolyóvezetékben.


2. Mechanikai módszerek:

A pumpa vagy a csőtisztító spirál (csőgörény) használata is hatékony lehet a dugulás eltávolításában. Ezek a eszközök mechanikusan eltávolítják az akadályokat a lefolyóban. Azonban a csőgörénnyel vigyázni kell, hogy ne tegyünk kárt a lefolyóvezetékbe, ne szoruljon bele, ne szakadjon bele a lefolyóba, ne lukasszuk ki azt.


3. Professzionális segítség:

Ha otthoni próbálkozásai nem hoznak eredményt, vagy nem szeretne Ön próbálkozni, érdemes szakembert hívni. Egy tapasztalt szakember gyorsan és hatékonyan megszüntetheti a dugulást.


Megelőzés:

- A rendszeres karbantartás kulcsfontosságú a dugulás megelőzésében. Használjon folyékony duguláselhárító szereket időnként, még akkor is, ha nincs jelenleg probléma.

 

- Kerülje a hajszálak és szappan maradványok gyűjtését a lefolyóban. Használjon szűrőket a lefolyók védelmére.


- Ne öntsön le a mosdón olyan anyagokat, amelyek könnyen okozhatnak dugulást, például olaj vagy vastag folyadékok.

 

Ne hagyja, hogy a mosdó dugulás eluralkodjon!
A mosdó dugulása nemcsak kellemetlen, de hosszú távon komoly problémákat is okozhat. Ha időben és hatékonyan kezeli a problémát, megelőzheti a további károkat és kellemetlenségeket.
Ha mosdója eldugult, ne halogassa a probléma megoldását!
Hívás most: +36 30 948 6152

Professzionális duguláselhárítás ingyenes kiszállással!


Tisztelt Ügyfeleim!

 

Örömmel értesítem Önöket, hogy duguláselhárítási szolgáltatásaimat mostantól még szélesebb körben, helyi jelenléttel és ingyenes kiszállással kínálom az alábbi városokban és környékükön:

 

- Dunakeszi
 - Göd
 - Fót
 - Sződliget
 - Kosd
 - Vác
 - Verőce
 - Kismaros
 - Nagymaros
 - Veresegyház
 - Szada
 - Őrbottyán
 - Erdőkertes
 - Csomád
 - Pomáz
 - Szentendre
 - Budakalász
 - Vácduka
 - Váchartyán
 - Vácrátót
 - Kistarcsa
 - Nagytarcsa
 - Csömör
 - Kerepes
 - Szilasliget
 - Mogyoród
 - Gödöllő
 - Pécel
 - Maglód
 - Gyömrő
 - Gyál
 - Vecsés
 - Isaszeg
 - Üröm
 - Budapest 3. kerület
 - Budapest 4. kerület
 - Budapest 16. kerület
 - Budapest 17. kerület


Szolgáltatásaim között szerepel a szakszerű és gyors duguláselhárítás, legyen szó mosogató, WC, fürdőkád, zuhanyzó, mosdó vagy kültéri csatorna dugulásáról. 

Szakképzett vállalkozó modern eszközökkel és megoldásokkal áll rendelkezésére, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséggel orvosoljam a problémát.

Miért válasszon engem?

 

1. **Ingyenes kiszállás:** Szolgáltatásom keretében ingyenes kiszállást biztosítok az Ön lakóhelyére, így nincs rejtett költség.

 


2. **Gyors és hatékony megoldások**

Tapasztalt szakember révén gyorsan és hatékonyan elhárítom a dugulást, minimalizálva az Ön kényelmetlenségét.

3. **Modern technológia:**

A legmodernebb eszközöket és technológiákat használom a probléma felderítésére és megoldására.

 


4. **Megbízhatóság:**

Több éves szakmai tapasztalatomnak köszönhetően garantálom a minőségi munkavégzést.

 

Ne hagyja, hogy a dugulás megkeserítse mindennapjait! Hívjon bizalommal, és amint lehet a segítségére sietek. Elérhetőségeimet megtalálja weboldalamon vagy hívhat közvetlenül is a megadott telefonszámon.

 

Tegye próbára szolgáltatásaimat és tapasztalja meg a professzionális duguláselhárítás előnyeit otthonában!


H-P:08:00-17:00-ig

Hívás most: +36 30 948 6152