Dugulás wc illatosító miatt

2021.07.04
Wc dugulás illatosító miatt
Wc dugulás illatosító miatt

Wc illatosító, wc dugulás


Wc dugulás műanyag kosaras illatosító miatt

A wc szagtalanítására sokan használják a műanyag kosaras wc illatosítókat. Ezek az illatosítók a legelterjettebbek, bármely boltban beszerezhetőek különféle illatban és méretben. Kényelmes megoldás a higénia fentartására, de okozhatnak kellemetlenségeket is.

Ezek az illatosítók egy vékony műanyag kampóval vannak ellátva, mely lehetővé teszi a wc csészéhez való rögzítést a peremrészen. Sajnos nem minden esetben stabil a rögzítés, elég egy rossz mozdulat, egy kis figyelmetlenség ahhoz, hogy bele pottyanjon a wc csészébe. Sokan észre sem veszik, ha belehullik a szagosító a wc-be, csak amikor már baj van, eldugult a wc.

Ha a szemünk láttára hullik bele az illatosító a wc-be, akkor ne probáljuk leöblíteni a wc-t és ne akarjuk lepumpálni, letuszkolni az illatosítót. Vegyünk egy gumikesztyűt és szedjük ki a csészéből az illatosítót.

Ha viszont már a wc csésze bűzelzáró részében van az illatosító, ahol már nem érjük el kézzel, akkor szakember segítségére lesz szüksége. A wc csészét fel kell szedni, majd el kell távolítani az illatosítót a büzzárból, utánna pedig szakszerűen vissza kell telepíteni a wc csészét.

Beszorult illatosító
Beszorult illatosító

A tapasztalat az, hogy az esetek túlnyomó részében nem kerül ki az illatosító a lefolyórendszerbe, hanem megakad a wc bűzelzárójában. Ha mégis kijut a szennyvízvazetékbe, akkor az már bonyolultabb megoldást kíván ami sajnos több költséggel is jár.

Kis odafigyeléssel elkerülhetőek ezek a balesetek. Aki használ műanyag kosaras illatosítót, az mindig legyen résen, mert bármikor bekövetkezhet a baj pl: gyártáshiba miatt leszakad az illatosító füle, stb..

Nagyon fontos, hogyha tudjuk, hogy illatosító esett a wc-be és nem érjük el kézzel, akkor ne pumpálgassuk, ne öblögessük a wc-t! A barkács csőgörényeket is hanyagolják ilyen esetekben, mert azzal úgy sem fogják tudni megoldani a problémát, legfeljebb csak összekarcolják a wc zománc rétegét.

Legjobb és legbiztosabb megoldás az öntapadós wc illatosító. Biztos, hogy nem csinál dugulást ezáltal sok kellemetlenségtől és bosszúságtól megkíméli az embert. Kellemes illatot biztosít a wc-ben, fertőtlenítő, tisztító hatása van és vízkő mentesítőt is tartalmaz. Használattól függően akár hetekig is elég egy korong és a felhelyezése egyszerű, higénikus.

Öntapadós wc illatosító
Öntapadós wc illatosító
Műanyag kosaras wc illatosító
Műanyag kosaras wc illatosító