Csatornakamerázás, csőkamerázás

2021.05.15
Hívás most: +36 30 948 6152

Kamerás csatornavizsgálat


Mire jó a csőkamera?

A csatornakamerázás, másnéven csőkamerázás elengedhetetlen dolog rendszeresen visszatérő dugulások esetén. Segítségével könnyen, bontás nélkül felderíthető a csatornában lévő probléma. Csatornakamerázni csak kitisztított csőben optimális, mert a szennyeződésektől nem lehet látni a valós hibákat.

 A kamerázás sikerét nagyban befolyásolja, hogy hogyan lett kivitelezve a rendszer, mert ugye az emberi hülyeség az csodákra képes, hiába a korszerű technika. A csatornakamera segítségével kiszűrhető ha repedt, sérült a cső, ha hibás az illesztés, ha rossz a szennyvízvezeték lejtése továbbá fel lehet deríteni a gyökérbenövéseket is. 

A jeladóval ellátott kamera pontosan behatárolja a hiba helyét és ennek köszönhetően csak az adott szakaszt kell kiásni, bontani, ami nagy segítség a megrendelőnek munkában és anyagilag egyaránt. A csőkamera használható nyomvonal követésre is, rákötések behatárolásához, eltemetett tisztítónyílások felderítésére. Saját magam ellenőrzésére is használom a csatornakamerát, mert így nyugodt szívvel tudom átadni a megrendelő felé az elvégzett duguláselhárítási munkát. 

Jelen pillanatban egy Rothenberger Roscope i2000 3-in-1 csőkamera készletet használok, mely lehetővé teszi a pontos dokumentálást. A készülék fényképet készít, videót rögzít, amit igény szerint el tudok küldeni emailben a megrendelőnek.

Hívás most: +36 30 948 6152

Rothenberger Roscope i2000 Pipe 25/16 csőkamera

A csőkamera hatótávja 16 méter, 25-ös kamerafejjel rendelkezik, melyben jeladó egység található a pontos helymeghatározáshoz. A kamerafej önbeálló, azaz állóképet mutat. Képeket jpeg-ben, videókat avi-ban készít. Pappíron 50-110mm-es csövekhez használható, itt egy kicsit csúsztat a gyártó és a magyar valóság is mást mutat. 

A kamera kijelzőrésze egy 3,5"-os tft érintőkijelző. A készülék wifis, tehát kivetíthető a valós kép okostelefonra, tabletra, stb. A kamera akkumulátorról üzemel, a talpba épített jeladó pedig 2db aa-s ceruzaelemmel. A készülék menüjében lehet állítgatni a paramétereket pl: időbéjeg, állókép, fényerősség, zoomolás, időbeállítás, hangfelvétel lehetőség videóknál, képek és videók visszanézése, stb. A világítást 4db állítható fényerejű led szolgáltatja. A kamerafejre vezetőgolyó szerelhető, ami lehetővé teszi a 110mm-es csövek vizsgálatát.

Hívás most: +36 30 948 6152

Rothenberger Roloc Plus keresőmodul

A Roloc Plus a Roscope i2000 készülékhez csatlakoztatva alkalmas a kamerába beépített jeladó jelének a fogadására, keresésére. A keresőmodul 512, 650hz és 33 khz frekvenciájú jeleket észlel, tehát több márkájú kamerával is együttműködik, amelyek ezeket a frekvenciákat használják. Nincs szükség felesleges bontásra, ásásra.

 A Roloc Plus modullal kiegészítve a Roscope i2000 professzionális és gyors módszer a probléma azonosítására, feltárására.Jellemzők: a szonda pontos lokalizációja, pontos mélységmérés, különböző frekvenciák választhatósága. Az egyszerű és áttekinthető menü lépésről lépésre végigvezeti a helymeghatározási folyamatot.